Italialaiset herkut ovat tulleet Suomeen jäädäkseen. Kukapa ei rakastaisi italialaista ruokaa? Lasagnet, risotot, pitsat ja pastat, niitä kokataan jatkuvasti kotona ja niistä nautitaan ravintoloissa. Suomalaiselle kylmästä pakkasesta tulo ja tukevan, lämpimän ja ihanan ruuan syöminen on päivän suurin nautinto. Tähän on koottu italialaisia ravintoloita, jotka ovat todella kokanneet tiensä suomalaisten sydämiin jo vuosia.
Rodolfo Helsingissä
Helsingin Kruununhaassa sijaitsee Helsingin vanhin italialainen ravintola. Rodolfo on auki tiistaista lauantaihin ja siellä tehdään ruokia tilauksesta, aina tuoreista ruoka-aineksista. Rodolfo perustettiin Helsinkiin vuonna 1970. Rodolfo oli välimerelllä purjehtineen Rolf Sjöbergin ajatus hänen jäädessään Helsinkiin asumaan. Vaikea uskoa nykyään, mutta Suomessa ei ollut siihen aikaan pizzerioita. Rodolfo lähtikin liikenteeseen pizzeriana ja vuonna 1987 laajensi kenttäänsä ala carte annoksiin. Rofolfossa tehdään kastikkeet ja tuorepastatkin itse. Se ei ole nykypäivänä ihan tavallista. Ravintolaan tulevat leikkeleet ja juustot tulevat suoraan Italiasta. Ravintola on pieni ja jos odotat iltaa tässä tunnelmallisessa paikassa, kannattaa varata pöytä etukäteen.
Panini Turussa
Panini Caffé Ristorante on 19 vuotta. Paninin salaisuus lienee, ihanan ruuan lisäksi, hyvä sijanti Aurajoen rannalla ydinkeskustassa Linnankadulla. Kesäaikaan turistit ja turkulaiset pyörivät Aurajoen rannalla juuri tuolla alueella. Paninin terassi on vähän suojassa sisäpihalla, joten ulkonakin pystyy todella rentoutumaan ja nauttimaan auringosta. Panini vaihtaa ala carte-listaa kolme kertaa vuodessa, siirtyen aina sesongin mukana eteenpäin. Sesonkiruokien valmistus varmistaa näin ruoka-aineiden tuoreuden. Panini tarjoaa lounasta arkisin. Heillä on useita lounasvaihtoehtoja joka päivä. Hinnat ovat yleensä alle 10 euroa/lounas.
Napoli Tampereella
Tampereen vanhin pizzeria on Napoli. Se on ollut 35 vuotta samassa paikassa. Napoli sijaitsee Tampereen keskustassa ja sen listoilta löytyy huikeat 100 erilaista pizzaa! Jos ei niiden joukosta löydä mielestään, on jo erikoista! Täytevalikoimasta heiltä löytyy 50 erilaista vaihtoehtoa! Erikoisuuksina heiltä löytyy mustamakkara ja strutsinliha. Napoli on alkanut kiinnittää huomiota raaka-aineiden tuotannon ympäristöystävällisyyteen. Heidän nettisivuiltaan löytyy tietoa ruoka-aineiden alkuperämaista. Lounasaikaan pitsaa on saatavilla alle yhdeksän euron hintaan sekä 9,5 eurolla. Vaihtoehtona on valtava määrä pizzoja (esim. pannupizzoja, klassikoita, salaattia ja pastoja). Pizzeriasta löytyy A-oikeudet ja heiltä löytyykin hyvä valikoima sekä valko- että punaviinejä. Mukana on tietysti paljon oluita ja siidereitä sekä erikoiskahveja.