{"id":40,"date":"2017-02-28T09:31:40","date_gmt":"2017-02-28T09:31:40","guid":{"rendered":"https:\/\/www.bellaroma.fi\/?page_id=40"},"modified":"2020-01-02T12:57:21","modified_gmt":"2020-01-02T12:57:21","slug":"pizzojen-suosikkimaut-herattavat-keskustelua","status":"publish","type":"page","link":"https:\/\/www.bellaroma.fi\/pizzojen-suosikkimaut-herattavat-keskustelua\/","title":{"rendered":"Pizzojen suosikkimaut her\u00e4tt\u00e4v\u00e4t keskustelua"},"content":{"rendered":"

Jokaisella ihmisell\u00e4 on varmasti ne mielimaut, joita ajattelee miettiess\u00e4\u00e4n suosikkipizzaansa. Jopa perheen kesken voi tulla suuria taisteluja siit\u00e4, millainen pizza t\u00e4ll\u00e4 kertaa valitaan. Usein joudutaankin tekem\u00e4\u00e4n kompromissi tai sitten suosiolla ottamaan omat pizzat. Mik\u00e4\u00e4nh\u00e4n ei tee pizzakokemuksesta kurjempaa, kun noukkia pois ne t\u00e4ytteet jota ei halua sy\u00f6d\u00e4.<\/p>\n

Suomalaisten suosikkipitsa<\/span><\/h2>\n

Tutkimusten mukaan vuodesta toiseen suomalaiset haluavat pizzaansa kinkkua, ananasta ja salamia. Yli puolet haluaa kasata itse oman pizzansa valmiiden vaihtoehtojen sijaan. Suomalaiset ovat yleens\u00e4 kovin kohteliaita ja helppoja asiakkaita, mutta ilmeisesti valitessaan pizzaansa suomalaiset haluavat saada juuri mit\u00e4 haluavat. Jos vapaavalintaista Fantasiaa ei oteta mukaan, suomalaisten kakkos- ja kolmossuosikissa oli mukana aurajuustoa.<\/span><\/p>\n

\"Pizzojen<\/span><\/p>\n

P\u00e4\u00e4kaupunkialueen suosikkeja <\/span><\/h2>\n

Helsinkil\u00e4isen paikallislehden mukaan espoolaisten suosikki on Americana. Americanaan kuuluu kinkkua, ananasta ja aurajuustoa. Vantaalaiset sen sijaan haluavat kebabia pizzaansa. Helsingiss\u00e4 on alettu kokeilla uusia juttuja: artisokkaa, punajuurta ja rucolaa. 80- ja 90-luvulla moni laittoi jauhelihaa pizzaan ja Bolognese-maku oli todella suosittu my\u00f6s pizzaa tilatessa. Jauheliha ei kuitenkaan mahdu en\u00e4\u00e4 edes 10. parhaan joukkoon. Ananasta korvataan Helsingiss\u00e4 my\u00f6s pinjansiemenill\u00e4 ja hunajalla. Sardiinit ovat j\u00e4\u00e4neet pizzoista my\u00f6s pois. Ne eiv\u00e4t kuulu en\u00e4\u00e4 suomalaisten suosikkeihin. <\/span><\/p>\n

Helsinkil\u00e4istynyt italialainen huppukokki Luca Platania ei ymm\u00e4rr\u00e4 suomalaisten suosikkiyhdistelm\u00e4\u00e4 aurajuustoa ja ananasta samassa pizzassa. H\u00e4nest\u00e4 ne eiv\u00e4t v\u00e4ltt\u00e4m\u00e4tt\u00e4 kuulu edes pizzan p\u00e4\u00e4lle, saatika yhdess\u00e4. H\u00e4nest\u00e4 aurajuustossa on eritt\u00e4in pist\u00e4v\u00e4 ja vahva maku, joka sopii paremmin saksanp\u00e4hkin\u00e4n kanssa ja siihen jotain kevytt\u00e4 juustoa p\u00e4\u00e4lle.<\/span><\/p>\n

Italialaisia suosikkimakuja pizzan p\u00e4\u00e4lle<\/span><\/h2>\n

Italialaiset laittavat pizzan p\u00e4\u00e4lle monia asioita, joita suomalaisille ei oikein tulisi mieleenk\u00e4\u00e4n: kananmunia, ranskanperunoita ja hotdog-makkaroita. Suomalaisille tuttujen lihojen lis\u00e4ksi italialaiset k\u00e4ytt\u00e4v\u00e4t raastettua hevosen lihaa ja sikaa (pancetta ja porchetta). Kasvist\u00e4yttein\u00e4 yleisi\u00e4 ovat suomalaisille tuttujen t\u00e4ytteiden lis\u00e4ksi: herneet, peruna ja munakoiso. P\u00e4\u00e4llisin\u00e4 k\u00e4ytet\u00e4\u00e4n tietysti ihania italialaisia juustoja kuten mozzarellaa, gorgonzolaa, marscaponea, granaa ja asiagoa.<\/span><\/p>\n

Suosituin italialainen pizza on Margherita, jolla on pitk\u00e4t perinteet. Se luotiin 1899, kun kunigatar Margherita vieraili Napolissa ollessaan paossa Pohjois-Italiassa ollutta koleraepidemiaa. Siihen kuuluu: Basilikaa, mozzarellaa ja tomaattia, v\u00e4rit ovat kuin Italian lipussa. <\/span><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Jokaisella ihmisell\u00e4 on varmasti ne mielimaut, joita ajattelee miettiess\u00e4\u00e4n suosikkipizzaansa. Jopa perheen kesken voi tulla suuria taisteluja siit\u00e4, millainen pizza t\u00e4ll\u00e4 kertaa valitaan. Usein joudutaankin…<\/p>\n

Continue reading Pizzojen suosikkimaut her\u00e4tt\u00e4v\u00e4t keskustelua<\/span><\/a><\/p>","protected":false},"author":561,"featured_media":123,"parent":0,"menu_order":0,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","template":"","meta":[],"categories":[],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.bellaroma.fi\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/40"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.bellaroma.fi\/wp-json\/wp\/v2\/pages"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.bellaroma.fi\/wp-json\/wp\/v2\/types\/page"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.bellaroma.fi\/wp-json\/wp\/v2\/users\/561"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.bellaroma.fi\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=40"}],"version-history":[{"count":3,"href":"https:\/\/www.bellaroma.fi\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/40\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":124,"href":"https:\/\/www.bellaroma.fi\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/40\/revisions\/124"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.bellaroma.fi\/wp-json\/wp\/v2\/media\/123"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.bellaroma.fi\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=40"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.bellaroma.fi\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=40"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.bellaroma.fi\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=40"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}