Livigno<\/a> onkin tunnettu siit\u00e4, ett\u00e4 sielt\u00e4 saa eritt\u00e4in kattavasti mit\u00e4 erilaisempia juustoja.<\/span><\/p>\nParmesaani eli Parmigiano Reggiano -juusto on kehitetty Italiassa, Reggio Emilia nimisen maakunnan Bibbiano-nimisess\u00e4 kunnassa jo keskiajalla. Tuolla alueella juustoa on valmistettu siit\u00e4 l\u00e4htien tarkasti perinteiden mukaan ja vain parhaista raaka-aineita. Parmesaani valmistetaan past\u00f6roimattomasta, tuoreesta lehm\u00e4nmaidosta ja sen valmistukseen kuluu kypsytysasteesta riippuen vuodesta jopa 40 kuukauteen.<\/span><\/p>\nParmesaanilla on EU:n tuotesuoja ja sit\u00e4 saa valmistaa vain muutamissa Italian maakunnissa. Muualla valmistettua vastaavaa juustoa ei saa nimitt\u00e4\u00e4 parmesaaniksi. Esimerkiksi perinteinen Grana Padano -juusto on hyvin samankaltaista kuin parmesaani, mutta sit\u00e4 valmistetaan eri maakunnissa.\u00a0<\/span><\/p>\n